2023 Avcılık Belgesi Nasıl Alınır

Avcılık belgesi nedir, nereden alınır? gibi sorular oldukça gündemde. Avcılık yapmak isteyenler nasıl başvurabilir? Şartlar nelerdir?

2023 Avcılık Belgesi Nasıl Alınır

4195 sayılı Kanuna göre avcılık belgesi almaya engel bir hali bulunmayan, avcılık ve av yaban hayatı ile ilgili eğitim almış ve bu eğitimin sınavından başarılı olan bireylere avcılık belgesi verilmektedir. Tek şart 18 yaşını bitirmiş ve silah taşıma ehliyetinizin olması gerekir.

Kanunda bahsi geçen kurs ise avcı eğitim kursudur. Kursa gittiğiniz takdir de başarılı bir sonuç elde ettiğinizde kurs bitiminde verilen belge ile başvuru yapabilirsiniz. Bu belgeye sahip olmazsanız avcılık belgesi alamazsınız. Kurs bitirme belgesini aldıktan sonra avcılık belgesi için başvuru yapabilirsiniz.

AVCILIK BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Avcı Eğitim Kursu Bitirme belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,

3 Adet vesikalık fotoğraf

İkametgah Belgesi; İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri ile Bölge Müdürlüğümüzden temin edilebilmektedir.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne ( Avcı derneği üyesi olanlar (163,60 TL). Dernek üyesi olmayanlar (177,80 TL)

Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi . (Aslı ile birlikte fotokopisi olacak)

Adli Sicil Kaydı Olmadığına dair Vatandaş tarafından verilen Beyan Dilekçesi.

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre kabahatin tekrarı halinde Avcılık Belgesi İptali gerektiren durumda olan kişilere Avcılık Belgesi verilmemektedir.

AVLANMA İZNİ KARTI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Avcılık Belgesinin ilk sayfası ile son vize yapılan sayfasının fotokopisi.(Aslı görülerek aslı gibidir kaşesi vurulacak).

Dernek aidatını yatırdığına dair makbuz veya dernek üyeliğinin devam ettiğine dair yazı.

Ziraat Bankası Akpınar Şubesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Döner Sermaye İşletmesi 573 59 986 – 5001 nolu Hesabına Avlanma Bedeli yatırdığına dair banka makbuzu alıntısı

AVCILIK BELGESÄ° NASIL NEREDEN ALINIR?

Avcılık hevesi olan kişiler belgeyi almak için İl Müdürlüklerine giderek ordan resmi bir yazı ile vergi dairesine avcılık için bir harç ödemek zorundadır. Ödeme yapıldıktan sonra harç makbuzu ile birlikte yukarıda yazdığımız belgeler ile avcılık derneği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüklerine başvuru yapması gerekmektedir.

AVCILIK BELGESÄ° VÄ°ZE Ä°ÅžLEMÄ°-AVCILIK HARCI NE KADARDIR?

Her yılın Ocak ayında avcılık harcı yatırılması gerekir. Harç yatırdıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde vize işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Avcılık belgesinin iptalini istemediğiniz sürece her yıl Ocak ayında bu harcı yatırmak zorundasınız.

AVCILIK BELGESÄ° Ä°PTALÄ° - AVCILIK BELGESÄ° NASIL Ä°PTAL EDÄ°LÄ°R?

Avcılık yapabilmek için her yıl Ocak ayında harç yatırmak gerekiyor. Eğer ara vermek veya bırakmak istiyorsanız bir dilekçe yazarak başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurunuz incelendiğinde kabul ettikten sonra avcılık yapamazsınız. Geri başlamak isterseniz ise tekrar bir dilekçe vererek belgenizi kullanabilirsiniz.