2022 Ruhsatlar Hangi Silahları Kapsar ?

2022 Ruhsatlar Hangi Silahları Kapsar ?

Ülkemizde Ateşli Silah Kapsamına Giren Tüm Silah Türlerine Ruhsat Çıkarılabilir. Fakat Sivil Vatandaşlara Bazı Sınırlamalar Getirilmiştir. Türkiye'de Kesinlikle Tam Otomatik Silah Kullanımına ve Ruhsatlandırılmasına İzin verilmez. Sadece Devlet Kademesinde Özel Yetkili Kişiler Bu Silahları Kullanabilirler. Mesela Siz Askerde G3 Kullanabilirsiniz Ama Sivil Hayatta Bunun Ruhsatını Alamazsınız veya Bu Silahı Devletten Temin Edemezsiniz. Kısaca TAM OTOMATİK MEKANİZMAYA SAHİP HİÇBİR ATEŞLİ SİLAHA RUHSAT VERİLMEZ VE SATIŞINA MÜSAADE EDİLMEZ.

TAM OTOMATİK (FULL AUTO) NEDİR ? 

Tam Otomatik Silahlar, Tetiğe Basılı Tutulduğunda Mekanizma Sürekli Kendini Kurarak Ateş Etmeğe Devam Eder. Bu Tür Tabanca ve Tüfekler Ülkemizde Yasaktır ve Ruhsat Kapsamı Dışındadır.

Örnek: Tüfek: FN SCAR, MPT 76, AK-47, M16, G3, M4A1 - Tabanca : CZ75B(FULL AUTO), ZİGANA F36 (FULL AUTO), Glock 17 ve 19'un Full Otomatik Versiyonları Gibi.

YARI OTOMATİK (SEMI AUTO) NEDİR ? 

Yarı Otomatik Silahlar, Tetiğe Basıldığında Tetik Kendini Tekrar Kurmaz. Ateş Etmek için Tetiğe Tekrar Basmanız Gerekmektedir. Bu Tür Tabanca ve Tüfek Ülkemizde Yarı Otomatik Kapsamına Girer ve Satışı MKE Tarafından Yapılır.

ÃœLKEMÄ°ZDE HALÄ° HAZIRDA HANGÄ° SÄ°LAH MODELLERÄ°NÄ° SATIN ALABÄ°LÄ°RÄ°M ?

Kısaca MKE'de Satılan Tüm Silah Modellerini Alabilirsiniz.

[Sivillere Uygun Silahlara Göz Atmak İçin Tıklayın]

Açılan Sayfada ki Tablodan, Yerli/Yabancı Satışa Hazır Silahlara ve Mermilere Bakabilirsiniz. 

 

Konu ile ilgili Soru Sormak için Lütfen Yorum Yapınız

Yorumlarınızı Okuyor ve En Kısa Sürede Cevap Veriyoruz

PistolTurkiye.com > DoÄŸru Bilginin Adresi