2022 Ruhsat Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır

Nasıl Ruhsat Alınır, Başvurular Nereye Nasıl Yapılır Önce Silah mı, Yoksa Ruhsat mı Alınır ? Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır ?

2022 Ruhsat Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır

1.AŞAMA

Öncelikle Silah Almaya Karar Verdiyseniz Kendinize Sağlık Raporu Almalısınız. Alacağınız Sağlık Raporu Aile Hekimliğinden Olmamalı, Aile Hekimlerinden ve Özel Hastanelerden Alınan Raporlar Geçersizdir.

Devletin Yetkili Sağlık Kurulu Olan Hastanelerden Sağlık Raporu Almalısınız. (Eğitim ve Araştırma Hastaneleri Gibi). Sağlık Kontrolünde Size Psikolojik Kişilik Testi Uygulayacaklar ve Kağıt Üzerinde Yaklaşık 600 Soru Soracaklar. Soruları Eksiksiz ve Doğru Cevaplamalısınız. Rasgele İşaretlemeler Yapmayın.

Sağlık Raporunuzu Alırken Raporu Neden Aldığınızı Belirtmeniz Gerekir. Raporunuzda "Ateşli Silah Bulundurma veya Taşımaya Uygundur" Yazısının Olması ve Doktorların Kaşe Onayı Olması Gerekmektedir. Bazen Azda Olsa  Sistemsel Yanlışlıklar Oluşabiliryor. Siz Yinede Temkinli Olun Raporunuzda ki Açıklamalara Dikkat Edin. Sağlık Raporuna Yaklaşık 350 TL Para Vermeniz Gerekiyor Bu işlem için Zaten Sizi Yönlendireceklerdir. Ücret Hastanenin Kapsamına Göre Değişir. (Eğitim ve Araş. Has./Üniversite hastanesi veya Devlet Hastanesi) Raporun Çıkması Hastanenin Yoğunluğuna Bağlı  Olarak Yaklaşık 15 Gün Sürebilir.

 

2. AŞAMA 

En Önemli Kısımı Hallettik Bundan Sonra işimiz Çok Kolay.

Bağlı Olduğunuz Vergi Dairesinden Başvuru Yapacağınız İL/İLÇE Emniyet Müdürlüğüne Hitaben "Vergi Borçu Yoktur" Yazısı Almalısınız. Eğer Vergi Mükellefi Değilseniz Yani Üzerinize Ev Veya Araba Yoksa "Vergi Mükellefi Değildir" Yazısıda İşinizi Görür. Vergi Dairesinde ki Memur Arkadaşlara Maksadınızı Söylerseniz Onlar işleminizi Yapacaklardır.

3.AŞAMA

Ziraat Bankasına Giderek Ruhsat Harcını Yatırmanız Gerekiyor. Veznede ki Memura "Silah Bulundurma Ruhsatı Harcı" Yatırmak istiyorum Demeniz Yeterli. (UYARI ! RUHSAT ÜCRETİNİ YATIRMADAN ÖNCE  RUHSAT KAPSAMINIZDAN EMİN OLUN. ÖRNEĞİN TAŞIMA RUHSATI İÇİN ÜCRET YATIRDIĞINIZI FARZ EDELİM.  TAŞIMA RUHSATI İÇİN KRİTERLERİNİZ YETERLİ DEĞİLSE, SİZE TAŞIMA RUHSATI VERİLMEZ.  BU DURUMDA'DA YATIRDIĞINIZ RUHSAT HARCI YANAR. YANİ SİZ TEDBİR OLARAK SADECE DOSYANIZI TOPARLAYIN VE HİÇBİR ÜCRET YATIRMADAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURUN. ŞAYET YASAL BİR AKSİLİK ÇIKARSA PARANIZ BOŞA GİTMEMİŞ OLUR.)

4.AŞAMA

İşlemler için Son 1 Yıl içinde Çekilmiş 4 Adet Vesikalık Fotoğrafınızın Olması Gerek. Fotoğraf işleminden Sonra Kırtasiyeden Yarım Kapaklı Pembe Dosya Alarak Emniyet Müdürlüğüne Gidebilirsiniz.

5.AŞAMA

Emniyet Müdürlüğünde ki Silah Büroda, Dosyanız Alınarak Başvuru kabul işleminiz yapılır. İstanbul Gibi Büyük Bir yerde iseniz Yaklaşık 15 Gün Sonra Başvurunuz Onaylanır.

Ve Size Satın Alma Yetki Belgesi Verilir. Yetki Belgenizin Kullanım Süresi (6 Aydır)  Yani 6 Ay içerisinde MKE'ye Giderek Silahınızı Almalısınız.

6.AŞAMA

Yetki Belgeniz ile MKE Şubesine Giderek Orada ki Standlardan Seçtiğiniz Silahı Satın Alabilirsiniz.

7.AŞAMA

MKE'den Aldığınız Silahınızı, Faturasıyla Birlikte Başvuru Yaptığınız Emniyet Müdürlüğüne Götürün. Burada Silaha, Ruhsat Çıkarma işlemi Yapılacaktır. (Silahı 2 Ay içinde Emniyet Müdürlüğüne Götürmelisiniz)

Görevli Memur Silahı inceler ve üzerinde ki Seri Numaraları Sisteme Kaydeder. Ve Ruhsat Kimlik Kartınızı Çıkarır. NOT: MKE'nin Size Verdiği Silah Faturası, Emniyet Müdürlüğünde Kalır ve Orada ki Kayıtlı Dosyanıza Yerleştirilir.

(TEBRİKLER ARTIK RUHSATLI BİR SİLAHA SAHİPSİNİZ RUHSATINIZIN SÜRESİ 5 YILDIR)

Konu ile ilgili Soru Sormak için Lütfen Yorum Yapınız

Yorumlarınızı Okuyor ve En Kısa Sürede Cevap Veriyoruz

PistolTurkiye.com > Doğru Bilginin Adresi

 

  • said
    said
    ruhsatlı tüfeği bir şahıstan alacam bunun içinde aynı belgeler şart mı
    7 aylar önce Cevapla
  • Önder Sarı
    Önder Sarı
    İkinci el av tüfeği almak için neler yapmalıyım
    1 yıl önce Cevapla
  • Rüştü
    Rüştü
    Yivsiz av tufegimin enileme süresi ge tigi icin silahima el koydular bu durumda ne yapmam gerekiyor
    1 yıl önce Cevapla
  • Doktor
    Doktor
    Sağlık raporu olarak tek hekim raporu kabul edilmeli, ek olarak en fazla psikiyatriye gitmek gerekebilir. Sağlık kuruluna girmek saçmalık, asla girmeyin. Çok meşakkatli ve gereksiz bir iş.
    2 Yıllar önce Cevapla
  • Yüksel
    Yüksel
    Merhabalar benim kolumda iş kazasında cam kesigi var ama doktor jilet izi diye girmiş benimde haberim yokken sisteme rapor vermiyor ne yapmam lazım
    2 Yıllar önce Cevapla