Müteahitler için Taşıma Ruhsatı
Müteahitler Nasıl Taşıma Ruhsatı Alabilir, Gerekli Belgeler Nelerdir ?
BaÅŸvurular Polis bölgesinde ikamet edenler Ä°lçe Emniyet Müdürlüklerine, Jandarma bölgesinde ikamet edenler ise baÄŸlı bulundukları Ä°lçe Jandarma Komutanlığına müracaat etmelidir.Â
Gerekli Evraklar;
1- Dilekçe,( Silah başka birinden devir alınacak ise; Karşılıklı devir dilekçeleri ve Ruhsat Fotokopisi getirilecek. Dilekçe örnekleri Müdürlüğümüzden veya örnek dilekçeler linkinden temin edilebilir.)
2- Yarım kapak karton dosya,
3- Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir,
4- Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu). *Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.
5- 4 Adet renkli vesikalık fotoğraf, ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)
6- 5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek, (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)
7- Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır. (Parmak izi kayıt formu mevcut olanlar müracaata gelirken getirirlerse yeniden parmak izi almaya gerek kalmaz. )
8- Vergi Borcu Yoktur Yazısı
9- Yapılan işten vergi mükellefi olduğuna dair vergi dairesi yazısı,
Bu Meslek Grubunda Taşıma Ruhsatı Alabilmek için Gerekli EK Belgeler;
10- Şahsın durumunu, şirketse yönetici ve ortaklarını gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı,
11- Oda kayıt belgesi. (Bağlı Bulunduğu Ticaret, Sanayi, Esnaf Sanatkarlar, Kuyumcular Odası vb.)
12- İş deneyim (iş bitirme/iş durum) belgesi (Müracaat tarihinden geriye dönük son olarak bir yıl içerisinde) veya iş durum (halen devam etmekte olan işinin en az fiziki %80’ i tamamlanmış olmak) belgesi,
14- Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.
İşin taşeron olarak yapılması halinde, taşeronlar, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ilgili kurumdan işin tamamını yaptığına dair yazı getirecektir.
NOT: Müteahhitlik işi şirket olarak yapılıyorsa; limited şirketlerde silah ruhsatı alacak olan kişi ortak ve müdür olmalıdır. A.Ş. lerde ortak ve şirketin yönetim kurulu üyesi olmalıdır. Bu şirketlerde iki (2) kişi taşıma ruhsatı alabilir.