2023 Yıllık Mermi Alım Hakkı Nasıl Kullanılır

Bildiğiniz Gibi Silah Ruhsatlı Vatandaşlarımızın Yıllık Mermi Hakkı 1.000'e Çıkarılmıştı. Peki Bu Hakkı Nasıl Kullanabiliriz, Ne Gibi Yasal Prosedürleri var Sizler için Düzenledik...

2023 Yıllık Mermi Alım Hakkı Nasıl Kullanılır

Yasal Olarak Yıllık Mermi Kotanızı Kullanmak istiyorsanız, Öncelikle Ruhsatlı Bir Silaha Sahip Olmalısınız. Ruhsatınızı ve Kimlik Belgenizi Yanınıza Alarak, Bulunduğunuz Bölgeye Bağlı Jandarma veya ilçe Emniyet Müdürlüğüne Gitmeniz Gerekiyor. Başvuru Yapıldıktan Sonra Size Mermi Satın Alma  Belgesi Veriliyor. Bu Belge ile MKE Bayilerinden veya MKE'den Direkt Olarak Mermi Alımınızı Yapabilirsiniz. Bu Arada Şunu Belirtelim "Mermi Satın Alma" Belgesinin Teslim Süresi, Bulunduğunuz Bölgenin Yoğunluğuna Bağlı Olarak 15 Gün Kadar Sürebilir. Çünkü Alacağınız Belgenin, Kaymakam ve Bazı Yetkililer Tarafından Onaylaması Gerekmektedir. 

Bundan Bir kaç yıl öncesine Kadar Mermi Hakkınızın (1.000 Adet) Tamamını Tek Seferde veya Tek Seferde Alabildiğiniz Sayı kadar Tek Alım Hakkınız Vardı. Özetle Mermi Alma Hakkınızı Sadece Senede Bir Kez Kullanabiliyordunuz. 1.000 Adet Hakkınızın Tamamını Almasanız Bile Geriye Kalan Yıllık Alım Hakkınız Bitiyordu. Örneğin 400 Adet Mermi Aldınız, Aynı Yıl İçerisinde Geriye Kalan 600 Adet Hakkınız Yanıyordu. Şimdi Bu Sorun Ortadan Kaldırıldı ve Yeni KOTA Sistemi Getirildi. 1.000 Adet Mermi Hakkınızı Parça Parça Kullanabilirsiniz.

2023 MKE Mermi Fiyatları için Tıklayın

Konu ile ilgili Soru Sormak için Lütfen Yorum Yapınız

Yorumlarınızı Okuyor ve En Kısa Sürede Cevap Veriyoruz

PistolTurkiye.com > DoÄŸru Bilginin Adresi