2023 Türkiye'de Taktik Lazer Kullanmak Yasal mı

Taktik Lazer Kullanımı ile ilgili Yasal Şartlar Haberimizde...

2023 Türkiye'de Taktik Lazer Kullanmak Yasal mı

26 Ocak 2011 Çarşamba Günü Resmi Gazetede Çıkan Tebliğe Göre Sivil Vatandaşların Her Ne Koşulda Olursa Olsun Silaha Lazer İşaretleyici Monte Etmesi Yasaktır. Resmi Gazetede Yer Alan Hususlar Maddeler Halinde Açıklanmıştır. (ç) Maddesini İnceleyiniz.

5201 Sayılı Kanun Gereğince

10. ASKERÎ KEŞİF, GÖZETLEME VE TESPİT SENSÖRLERİ, COĞRAFİ KONUM BELİRLEME VE SEYRÜSEFER SİSTEMLERİ:

  • a. Askerî amaçlı kullanılabilecek INS (Ataletsel Seyrüsefer Sistemleri) ile GPS (CoÄŸrafi Konum Belirleme) cihazları ile diÄŸer koordinat belirleme yer ve yön tespit cihazları.
  • b. Askeri amaçlı Termal IR (Kızılötesi) ve lazer özellikli niÅŸan tevcih, atış kontrol ve gözetleme alet ve cihazları.
  • c. Askerî amaçla kullanılan kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tespit/teÅŸhis cihazları/sistemleri, patlayıcı madde ve mayın detektörleri.
  • ç. Askerî amaçlı lazer iÅŸaretleme cihazları, lazer noktalayıcılar ve lazer hedef tespit sistemleri.
  • d.Askeri amaçlı gece görüş cihazları ile gece görüş dürbün ve cihazlarında kullanılan askerî amaçlı görüntü yoÄŸunlaÅŸtırıcı tüpler
  • e. Askerî amaçlı görüntü iÅŸleme sistemleri.
  • Sivil Kullanıma Yasaktır. 

Özetle Hedefe Noktalama Yapan Lazer Pointer Kullanmak Türkiye Yasalarına Göre Yasaktır. Bu Tür İşaretleyiciler Sadece Devlet Kuvvetleri Tarafından Kullanılabilir. Lazer Noktalayıcı Sistemler Optiklerle Karıştırılmamalıdır. Hologragik Optikler, Hedefe Noktalama Yapmadan  Arpacık Görevi Görür. Yani hedefe Kasti Olarak Yansıma Yapmadığı İçin Sivil Kullanıma Uygundur. Yasalarda Kast Edilen Kısım Lazerlerle İlgilidir.

 

 

Konu ile ilgili Soru Sormak için Lütfen Yorum Yapınız

Yorumlarınızı Okuyor ve En Kısa Sürede Cevap Veriyoruz

PistolTurkiye.com > DoÄŸru Bilginin Adresi